Osztályozó a női NB I-ért: öt szettben nyert a Balatonfüred a Kecskemét ellen

Ezen a hétvégén rendezik meg Izsákon a Női Röplabda NB II-es bajnokság hármas döntőjét, ahol a feljutásért lép pályára a DVTK, a HÉP-RÖPKE Kecskemét és a Szent Benedek Balatonfüred együttese.

A hármas fináléba az NB II. Nyugati-, Közép-, és Keleti-csoportjának győztese jutott be, és a döntő során minden csapat összecsap egymással. Végül a mini torna első két helyezettje feljut az első osztályba, a harmadik pedig osztályozót játszhat az NB I. utolsójával. Már a torna nyitó mérkőzése nagy csatát hozott, és a balatonfürediek 0-2-ről fordítva győzték le 3-2-re a kecskemétieket.

Szombaton a Diósgyőr és a Balatonfüred csap össze, vasárnap pedig a DVTK – Kecskemét derbivel zárul a program.

„A célunk az első osztályba való feljutás. Ezért dolgoztunk, erről álmodtunk, és most itt állunk a lehetőség kapujában. Ha a pályán mindenki a maximumot tudja nyújtani, és képesek leszünk csapatként, egymásért küzdeni, akkor meg is valósíthatjuk az álmunkat” – mondta a kecskemétiek ütője, Selmeczy Vanda.

 „Külön motivációra nincs szükség, hiszen azért dolgoztunk egész évben, hogy most az osztályozó résztvevői legyünk. Mindenki tudja a feladatát, és úgy gondolom, maximálisan átérzi a helyzet fontosságát. Komoly célokkal vágtunk neki nyáron a közös munkának, hiszen egyértelmű volt, hogy szeretnénk megnyerni a Keleti-csoport küzdelmeit. Következik az osztályozó, és az a tervünk, hogy ezt a lépcsőfokot is megugorjuk” – fogalmazott a DVTK szakvezetője, Toma Sándor.

A döntő programja

Április 13., péntek 20:45 Szent Benedek Balatonfüred – HÉP-RÖPKE SE 3:2 (-19, -21, 19, 18, 10)

Április 14., szombat 16:00 DVTK – Szent Benedek Balatonfüred

Április 15., vasárnap 13:00 HÉP-RÖPKE SE – DVTK

Helyszín

A hármas döntőt Izsákon, az izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és AMI tornacsarnokában rendezik. A tornára a belépés ingyenes.

Cím: 6070 Izsák, Kossuth Lajos utca 39.
Táncsics Mihály Általános Iskola és AMI