U17-es Eb: Túl az első edzésen a csapat

dav

Az Európa-bajnokság nulladik napján sem unatkozott ifjúsági válogatottunk Szófiában, a kontinenstorna helyszínén. A többi csapathoz hasonlóan a mieink is birtokba vették az A-csoport küzdelmeinek helyt adó Hriszto Botev sportcsarnokot.

 

Kőnig Gábor hagyta aludni a lányokat a fárasztó utazás után, így a csütörtöki hivatalos program csak 9-kor kezdődött a reggelivel. A csapatok nagy részével ekkor találkoztak a mieink először, elkezdődött az ellenfelek fürkészése. Például, hogy a szerbek nem mentek össze tavaly óta, de akkor is kikaptak tőlünk hazai pályán, a szlovénoknál meg változás történt a szakmai stábban, a másodedzői poszton. Persze sok mindent azért nem lehet leszűrni a reggeliért való sorban állásból.

A lányok délelőtt kisétáltak a Vitosa Hotel melletti parkba, ahol egy kicsit mozogtak is a remek időben. Az örömöt az is fokozta, hogy ekkor visszakapták a telefonjaikat is. Negyed négykor indult a küldöttség a mérkőzéseknek helyt adó csarnokhoz, ami nincs is túl messze a szállodától, az induláskor éppen a technikai értekezleten résztvevő csapatvezető, Szabados István bő negyedóra alatt sétált át a csarnokba.

Eddig igazán kedvező kép alakult ki vendéglátóinkról, azonban a sportcsarnok az igencsak hagy némi kívánnivalót maga után. Szó se róla, honi NB I-es klubjaink zöme a kezüket dörzsölné, ha ilyen létesítményben játszhatnák a mérkőzéseiket. Csakhogy ez egy Európa-bajnokság, itt sokkal komolyabbak lennének az elvárások. Kezdve azzal, hogy a pályát borító taraflexen centinyi hézagok találhatók, magán a pályarészen is – csapatvezetőnk egy filctollat dugott a résbe az érzékeltetés kedvéért. A kiszolgáló helyiségekkel is akadnak problémák, mint például az öltöző, vagy a mellékhelyiség.

U17-es Eb: Túl az első edzésen, Szófiában…

Közzétette: Magyar Röplabda Szövetség – 2018. április 12.

Természetesen ettől függetlenül a lányok végig nyomták a másfél órás tréninget, ami leginkább a csarnok megismerése, megszokása miatt volt fontos. Elsőre egy kicsit döcögősre sikerült az alkalmazkodás, de péntek délelőtt még vár majd egy edzés a lányokra, remélhetőleg akkor már “régi ismerősként” látogatnak a létesítménybe, mintha csak Székesfehérváron, vagy Békéscsabán mennének tréningezni.

(Videó: a csapatkapitány, Boskó Ági mesél az eddigi élményekről)

U17-es Eb: a csapatkapitány, Boskó Ágnes mesél az eddigi élményekről…

Közzétette: Magyar Röplabda Szövetség – 2018. április 12.

Erre egyébként – mármint a hazai pálya érzetére – minden lehetőség adott lesz. A vacsorát követően ugyanis több játékost is megleptek a szüleik – néhányan már az edzés után is felbukkantak a csarnoknál –, nekik köszönhetően már egész szép létszámú magyar kontingens tartózkodik a bolgár fővárosban, s a pénteki első mérkőzésre további hozzátartozók várhatók, így igencsak komoly magyar szurkolótábor buzdítja majd a mieinket a péntek esti, szlovénok elleni nyitómeccsen, s remélhetőleg sikerül majd a győzelembe hajszolniuk a csapatot.

 

A magyar U17-es válogatott Eb-mérkőzései:
Április 13. 19:00 Magyarország – Szlovénia
Április 14. 19:00 Magyarország – Bulgária
Április 15. 19:00 Magyarország – Fehéroroszország
Április 17. 19:00 Magyarország – Szerbia
Április 18. 16:30 Magyarország – Oroszország

#EurovolleyU17W

#EurovolleyU17WSzabados István csapatvezető nyilatkozik Szófiából – VIDEÓ!

Közzétette: MRSZ Utánpótlás – 2018. április 12.

A női U17-es válogatott Eb-kerete: Araczki Gyöngyvér (center, Linamar-BRSE), Berkó Liliána (feladó, Felsővárosi Fésűs RA), Boskó Ágnes (feladó, Linamar-BRSE), Kertész Petra (liberó, Linamar-BRSE), Kiss Anna (center, Felsővárosi Fésűs RA), Manninger Luca (ütő, Vasas Óbuda), Orosz Bianka (center, Felsővárosi Fésűs RA), Stollár Szonja (ütő, Linamar-BRSE), Szabó Lili (ütő, Fatum-Nyíregyháza), Sziládi Viktória (univerzál, Felsővárosi Fésűs RA), Tatár Gréta (ütő, Linamar-BRSE), Vecsey Fanni (ütő, Penta Gödöllői RC)