Kedden indul a Kecskemét – Kaposvár férfielődöntő!

Kedden este indul útjára a labda a HÉP Kecskemét – Fino Kaposvár férfi röplabda bajnoki elődöntőben. A címvédő somogyiaknak feladták a leckét, ugyanis az alapszakasz hajrájában elvesztették a második helyet és vele a pályaelőnyt, így idegenbeli bravúr is kell a fináléba kerüléshez. Az alföldiek nem titkolt célja a Magyar Kupához hasonlóan a döntő elérése.

Az alapszakasz során mindkét együttes hozta a hazai rangadót a másik ellen, a Kecskemét viszont kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően befutott a biztos elődöntőt érő második helyre. A somogyiak a múlt héten sikerrel vették a MAFC-BME elleni negyeddöntőt, és kedden este már el is kezdik az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntőt.
– Mindent megteszünk a döntőbe jutásért – mondta honlapunknak a kaposváriak vezetőedzője, Demeter György. – Harcolni fogunk az első perctől kezdve, mert minden egyes labdamenetnek óriási jelentősége lesz. Nem sopánkodunk azon, hogy elvesztettük a pályaelőnyt, és jól tudjuk, hogy nyernünk kell legalább egyszer Kecskeméten is. Vasárnap többen is részt vettek a junior elődöntőn, és magabiztos játékkal nyertük a kaposvári tornát. Az ünnepek miatt nem tudtunk annyit edzeni, amennyit szerettük volna, de úgy gondolom, ez nem befolyásol minket. Véleményem szerint 50-50 százalék az esély a továbbjutásra, ellenfelünk azonban összességében tapasztaltabb játékosokból áll. Mindenki készül, bízunk a legjobbakban.

A kecskemétiek nem csak a hazai pálya előnyének örülhetnek, hanem annak is, hogy négy hónapos eltiltása után visszatérhet a pályára Pesti Marcell.


– Örülök, hogy Pesti Marcira is számíthatunk a folytatásban. Nem volt könnyű ez a négy hónap se neki, se nekünk, de bízom benne, hogy motiváltan tudjuk újra a pályán látni – mondta a kecskemétiek vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic egyesülete hivatalos honlapján. – Sokat várok a csapattól a kedden kezdődő elődöntőben, megpróbáltuk a lehető legjobban felhasználni az időt, ami rendelkezésünkre állt a kupadöntőt követően. Többen már megtapasztalták, hogy milyen érzés ilyen fontos meccseken teljesíteni, de a fiataloknak még új lesz ez a szerep. Dávid Zolira csapatkapitányként nagy szerep fog hárulni, rutinja és profizmusa példaként állhat majd mindenki előtt. Török Rolitól is várom az extrákat, korábban már megmutatta, hogy képes rá! Gacs Dani jó játéka is elengedhetetlen lesz, ha döntőbe akarunk kerülni. Mindent megtettünk az elmúlt hetekben, hónapokban, most már a pályán kell megmutatnunk a legjobb arcunkat. A szurkolóinkra most hatalmas szükségünk lesz, várjuk őket szeretettel a hazai és idegenbeli meccseken is!
Az elődöntő első mérkőzése kedden 19 órakor kezdődik a hírös városban. Az első kaposvári mérkőzést szombaton 17 órától játsszák majd. A másik ágon az alapszakasz-győztes és újdonsült Magyar Kupa-első Kazincbarcika és a tavalyi második Pénzügyőr csatázik majd a döntőért.

A program

Április 3. kedd 19.00
HÉP Kecskemét – Fino Kaposvár
Április 7. szombat 17.00
Fino Kaposvár – HÉP Kecskemét
Április 10. kedd 19.00
HÉP Kecskemét – Fino Kaposvár
Április 12. csütörtök 18.00 – ha szükséges
Fino Kaposvár – HÉP Kecskemét
Április 16. hétfő 19.00 – ha szükséges
HÉP Kecskemét – Fino Kaposvár