Vasárnap indul a női elődöntő – kőkemény ütközet várható Újpesten

Vasárnaptól tovább fokozódnak az izgalmak a női röplabda-bajnokságban: elkezdődik az egyik fél harmadik sikeréig tartó elődöntő, vagyis már a fináléba kerülés lesz a tét. Az egyik ágon a címvédő Linamar Békéscsaba a Jászberénnyel csatázik, a másik oldalon pedig kőkemény ütközeteket ígér az UTE és a friss kupagyőztes Fatum Nyíregyháza mindegyik találkozója.  

Békéscsabán a 3-2-re elvesztett kupadöntő után néhány nappal Kormos Mihály vette át a szakmai munka irányítását, a csapat pedig újult lendülettel készült fel a bajnokság hajrájára.

„A csapat profi módon fogadta a váltást. Nem volt könnyű dolgom, hiszen pillanatok alatt kellett beállnom, és átvenni a munkát. Azzal, hogy rengeteget voltam a gárdával év közben, nap, mint nap láttam Őket, sok minden egyszerűbb volt. A legnagyobb segítség azonban Leiszt Máté, aki a folytonosságot adta meg. A nyári felkészülést során dolgoztunk együtt, így tudtuk, mit várunk el egymástól, hogyan tudunk közösen dolgozni. A bajnokság végére a Jászberény is szépen összerázódott. Hatalmasat hajrázva nyíregyházi két szettgyőzelmével elkerülte a szabolcsiakat, és a Kaposvárt két meccsen legyőzve jutott a négybe. Ezzel a célkitűzésüket el is érték. Innen teher nélkül, felszabadultan játszhatnak, ami nagy könnyebbség nekik” – mondta az egyesület hivatalos honlapján Kormos Mihály, aki kiemelte: sokat dolgoztak az elmúlt egy hétben, próbálták újra összerakni a játékukat, változtattak néhány dolgon, és felkészülten várjuk a Jászberényt. A cél pedig egyértelmű, győzelemmel kezdeni az elődöntőt.

„Más meccs lesz, mint az eddigiek, hiszen ez már a rájátszás, ahol cél a döntőbe jutás. Tudjuk, hogy nem feltett kézzel jön ellenfelünk, de rengeteget dolgoztunk az elmúlt két hétben, melynek eredményét szeretnénk a pályára vinni. A csapat egységes, mindenki tudja a feladatát. Győznünk kell és győzni is fogunk vasárnap” – tette hozzá Dobi Edina csapatkapitány.

„Mindenképp jó mérkőzéseket szeretnénk játszani, amiből bármi kisülhet. Tudom nem lesz egyszerű, hiszen egy jó csapattal játszunk, de ők is tudnak hibázni, amiket nekünk ki kell használni. Bízom a csapatban, együtt-egymásért bármire képesek vagyunk, nem fogunk feltett kézzel pályára állni” – mondta honlapunknak a Jászbrény Volleyball Team egyik alapembere, Pintér Andrea.

***

A március 11-ei, idegenbeli, Kaposvár elleni győztes Extraliga mérkőzés óta nem lépett pályára az UTE tétmérkőzésen, így a szakmai stáb úgy ítélte meg, hogy az elődöntő előtti három hétben felkészülési mérkőzésekkel és kőkemény edzésekkel tartja formában a lányokat a Nyíregyháza elleni elődöntőkre.

Elsőként a szlovák extraliga harmadik helyezettje, a Slovan Bratislava volt az ellenfél, akiket 4:1 arányban sikerült legyőzni. Rá egy héttel az újpestiek hazai környezetben fogadták a Penta-Gödöllői RC-t, és szintén nyertek. A felkészülés utolsó hetében két kőkemény ellenfelet választottak ki magunknak a lilák, erőfelmérő jelleggel. Elsőként a cseh bajnokságban is a legjobb négy közé jutott, és az idei MEVZA Kupa döntős VK UP Olomouc, másnap pedig a kilencszer bajnok, és kilencszeres kupagyőztes VK Prostejov volt az ellenfél. Az Olomouc 3-1-re, a Prosztejov pedig 3-2-re hozta a mérkőzést. Mindent összevetve a lányok készen állnak a Nyíregyháza elleni elődöntőkre, és Újpesten abban bíznak, hogy hosszú idő után újra bajnoki döntőben játszhatnak majd az aranyéremért.

„Ami most következik, az egyáltalán nem hasonlítható az alapszakaszhoz, de még az előző, Vasas elleni csatákhoz sem – fogalmazott Hollósy László, a nyíregyháziak edzője az esélyeket illetően. – Mivel a pályaelőny nem nálunk van, így legalább egyszer, de lehet kétszer is, nyerni kell idegenben. Az Újpest ráadásul igazán komplex csapat, nem csak egy-két ütőt, hanem az összeset foglalkoztatja, így nem egyszerű olvasni a játékukat. A lányok nagyon motiváltak, ég bennük a harci tűz. Becsületesen felkészültek, és bár fontos lenne megnyerni mindjárt az első meccset, nem szeretnénk terhet rakni rájuk. A lényeg számomra az, hogy kihozzák magukból a maximumot.”

A BRSE – Jászberény találkozó 16 órakor, az UTE – Nyíregyháza mérkőzés pedig 18 órakor kezdődik majd vasárnap délután.