Kormos Mihály váltja Alberto Salomonit a BRSE kispadján

Menesztették Alberto Salomonit, a női röplabda-bajnokságban címvédő Békéscsaba olasz vezetőedzőjét azok után, hogy a BRSE 3:2 arányban alulmaradt a Nyíregyházával szemben az érdi Graboplast Magyar Kupa-döntőn.

A klub közösségi oldalának bejegyzése, valamint az Origo cikke szerint a vezetőség azért szánta el magát a váltásra a közelgő bajnoki elődöntőt megelőzően, mert a szezon előtt meghatározott célkitűzések eléréséhez szükség volt erre.

Az 52 éves olasz szakvezetőt – aki a közelmúltban a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is volt – tavaly nyáron nevezték ki, irányításával a csapat megnyerte a Közép-európai Ligát, illetve a bajnokság alapszakaszának egyik csoportját, majd a középszakaszt is, a Magyar Kupában pedig ezüstérmes lett.

A Békéscsaba a mostani idényben két mérkőzést veszített magyar ellenféllel szemben: decemberben az Újpesttől az NB I-ben, múlt vasárnap pedig a Nyíregyházától a kupadöntőben kapott ki egyaránt 3-2-re.

A megoldást házon belül találták meg, hiszen felkérték a szakmai igazgatóként dolgozó Kormos Mihályt, hogy az idény végéig vegye át a felnőtt csapat irányítását. A BRSE éppen Kormos irányításával szerezte története első két bajnoki címét. A szakember az elmúlt években a klub utánpótlás-nevelésének megreformálásán és a Békéscsabai Röplabda Akadémia előkészítésén dolgozott, de rálátása volt a felnőtt együttes munkájára is.