Megtippelték a kupagyőztest!

Tíz röplabdás hölgy, Szakmáry Gréta, Bleicher Réka, Leidgeb Noémi, Vacsi Evelin, Pogány Anna, Pallag Ágnes, Miklai Zsanett, Tálas Zsuzsanna, Bánki Ágnes és Nyári Virág, valamint tíz, a sportágban ugyancsak jártas férfi, Németh Szabolcs, Kőnig Gábor, Dömötör László, Hajós Artúr, Gubik János, Borbély Csaba, Raska Gyula, Buday Balázs, Gergye Roland és Muzslay Péter tippelt az érdi Graboplast Magyar Kupa-döntő győzteseire. Lazításképp tehát – a szombati “férfi” és a vasárnapi “női” nap izgalmai közepette – következzenek tippelőink megérzései.

Kezdjük a hölgyekkel… A magyar válogatott kiválósága Szakmáry Gréta biztos volt benne, hogy a Kecskemét jól felkészül a Vegyész elleni döntőre, hisz Szasa Nedeljkoviccsal nyert már aranyérmet a csapat, de úgy érezte, hogy a barcikaiak ettől függetlenül megnyerik a kupát – igaza lett! Mint ismert, a VRCK 3:0-ra verte a Kecskemétet a döntőben. A női döntőben pedig egykori csapatát, a BRSE-t látja esélyesebbnek Szakmáry, hozzátéve, hogy nem lesz könnyű dolga a csabaiaknak, hisz a Nyíregyházánál jól is elsülhetnek a közelmúltban történt változások…

Egy másik válogatott röplabdás, Bleicher Réka ugyancsak jól tippelt: a Barcika győzelmére tette le voksát, mint mondta, látta őket játszani a Kaposvár ellen és az rendkívül meggyőző volt, igaz, a Kecskemétet is nagyon jó csapatnak tartja. Ami pedig a női döntőt illeti: a Békéscsabát nevezte meg esélyesebbnek, de ő is hozzáteszi, hogy a Nyíregyházát egy pillanatra sem szabad lebecsülni, sőt szerinte akár meglepetést is okozhatnak a szabolcsiak, ha olyan összeszedetten játszanak, mint legutóbb hazai pályán a BRSE ellen…

A Nyíregyháza korábbi, a Kaposvár jelenlegi játékosa Leidgeb Noémi sem rizikózott, s a Kazincbarcikát nevezte meg végső győztesként, már csak azért is mert veretlenül zárta a borsodi csapat az alapszakaszt. A nőknél pedig a minden poszton rendkívül erős, a szezon során csapattá érett Békéscsabát tartja favoritnak.

A korábbi válogatott kerettag center, Vacsi Evelin a MEVZA Kupa-döntőjét emelte ki, mondván, hogy ha a Békéscsaba úgy játszik, mint egy hete, nem lehet gondja, míg a férfiaknál nem tudta megjósolni, ki nyer…

Tippelt a német válogatott magyar származású játékosa, Pogány Anna is, ő a férfiaknál a Kecskemét győzelmét vízionálta, a nőknél a BRSE-t látja esélyesebbnek.

Az MRSZ Strand- és Szabadidős Bizottságának vezetője Bánki Ágnes eltalálta a férfigyőztest “Barcika”, a nőire pedig a Békéscsabát nevezte meg, míg az MTK röplabda szakosztályát irányító, korábbi válogatott kiválóság, Nyári Virág a Kecskemét, Békéscsaba páros sikerét tippelte.

Nem maradt ki az esélylatolgatásból a szintén válogatott Pallag Ágnes sem, aki elmondta, hogy bár nem nagyon követi a bajnokságot, de ő – ki mást? – mint a Békéscsabát tartja a favoritnak a hölgyeknél, míg a férfiaknál úgy érezte, hogy bármi megtörténhet…

A Jászberénnyel vasárnap bronzmeccset játszó Miklai Zsanett is vállalkozott arra, hogy megjósolja kik nyerik a Magyar Kupát: “Kazincbarcika, Békéscsaba” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy azért a Kecskemét is nagyon jó játékerőt képvisel.

Nem hagytuk ki a játékból a Krakkóban légióskodó válogatott röplabdázót, a korábbi BRSE-játékos Tálas Zsuzsannát sem, aki nagyon szorított a Kecskemétnek korábbi edzője, Szasa Nedeljkovics miatt, bár emlékeztetett, hogy a Kazincbarcika nehéz ellenfél… Tálas szerint a hölgyeknél idén sem lehet elvenni a Békéscsabától a kupagyőzelmet, mert most is a mezőny fölött van a csapat…

Következzenek a férfiak… Elsőként az ülőröplabdások képviselője, az MRSZ alkalmazásában dolgozó Raska Gyula. Hogy miért vele kezdjük a sort? Nos, hajszálra pontosan megjósolta a férfi döntő végeredményét: “a tapasztalat és a rutin ellen egyelőre kevés a fiatalos lendület: 3-0 a Kazincbarcikának” – mondta. Majd tippelt a női döntőre is: 3-1-et a Békéscsabának.

Az érdi Dömötör László, a MRSZ elnökségi tagja 3:2-es kecskeméti sikerre “tett”, s a nőknél is ötjátszmát tippelt, méghozzá – meglepetésre? – a Nyíregyháza javára.

Jöjjön két strandröplabdázó: a szövetségi kapitány Buday Balázs, aki korábban egyébként hosszú ideig a Kecskemét csapatkapitánya volt, naná, hogy az alföldiekre tippelt – ezúttal nem örülhetett. A nőknél békéscsabai sikert vár, mivel szerinte a BRSE-nek jobb a játékosállománya.

A strandröplabdázók ifjú remenysége Hajós Artúr szintén kecskeméti sikerben bízott, hisz ott játszik jó barátja “Dávid Zotya”, a nőknél pedig békéscsabai sikert vár, hozzáteszi, annyira azért nem követi a terembajnokságokat…

A korábbi válogatott feladó, az M4 Sport szakkommentátora, Gubik János az elmúlt évek tapasztalata miatt a BRSE-t tartja esélyesebbnek a nőknél, hiába váltott edzőt a Nyíregyháza, játékában tán még nincs meg a kellő erő a kupagyőzelemhez. Férfivonalon meglepetést várt Gubik, kecskeméti győzelmet az esélyesebb Barcika ellen…

A MRSZ fotósa, Muzslay Péter szűkszavúan csak annyit mondott: “Barcika, Csaba”. Eddig egyből egy találatnál jár… Kőnig Gábor az U17-es női válogatott kapitánya is ugyanerre a két csapatra tippelt.

A Fino Kaposvár elöljárói közül Borbély Csaba a Kazincbarcika mellett tette le voksát, mondván, hogy a Vegyész idén nagyon kilóg felfelé a mezőnyből erős, rutinos keretével. A hölgyeknél hasonló okok miatt békéscsabai győzelemre számít.

Végül jöjjön egy éppen a visszavonulás előtt álló, valamint egy ereje teljében lévő válogatott röplabdás: Németh Szabolcs és Gergye Roland. Németh Szabolcs szerint a Békéscsaba minden poszton erős, mindig van, aki húzza a csapatot, így ők nyernek, míg a férfiaknál – jól érezte – a Kazincbarcikát tippelte aranyesélyesnek.

Gergye Roland is a BRSE, Kazincbarcika kettőst jelölte meg kupagyőztesnek. A Békéscsabát azért, mert láthatóan nagyobb költségvetéssel dolgozik a többi magyar együttesnél, s ez a keretén is meglátszik. A férfiaknál pedig a Vegyész győzelmében az alapszakaszban mutatott jó teljesítménye miatt volt biztos.

A férfigyőztest tudjuk, a nőit hamarosan meglátjuk! Vasárnap a Vasas Óbuda-Jászberényi RK bronzmeccsel indul a program 15.30-kor Érden, majd jön a finálé 18 órakor a Linamar-BRSE és a Fatum-Nyíregyháza között. A döntőt az M4 Sport élőben közvetíti!