Megérkeztek a szövetségi kapitányok

A Graboplast Magyar Kupa döntő előtt, az Érd Aréna küzdőterén mutatta be a Magyar Röplabda Szövetség a férfi és női válogatott szövetségi kapitányát a román Bogdan Tanasét és a belga Jan De Brandtot.

 

A két szövetségi kapitányt Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke köszöntötte elsőként, és elmondta, hogy mindenképpen szeretnék, ha a röplabdázás elmúlt években tapasztalt felfelé ívelő tendenciája a továbbiakban sem törne meg, ezért is választottak két komoly és ambiciózus szakembert.

„Nagyon komoly terveink vannak a jövőre nézve, a női, a férfi és az utánpótlás-válogatottakkal kapcsolatban egyaránt. Nem véletlenül rendeztünk az elmúlt években több komoly utánpótlás világversenyt, s pályáztuk meg a rendezését a jövő évi felnőtt női Európa-bajnokságnak, s lehetünk házigazdái az idei női Európa Liga-döntőnek is, amely amolyan tesztrendezvénye is lesz a jövő évi kontinensbajnokságnak.”

A belga Jan De Brandt egy éves kihagyás után tér vissza a női válogatott kispadjára, amellyel két Eb-részvételt is kiharcolt, 2015-ben pedig megnyerte az Európa Ligát és sikerrel szerepelt az Európa-bajnokságon is.

„Örülök, hogy újra Magyarországon dolgozhatok, és bízom benne, hogy ezúttal is eredményes idényt sikerül majd zárnunk. A rövid távú célunk az idei Európa Ligában való minél jobb szereplés és döntőbe kerülés, a hosszú távú pedig a magyar társrendezésű Európa-bajnokságon való eredményes szereplés és minél tovább jutás.”

A jelenleg a román Steaua Bucurestit edző Bogdan Tanase először tevékenykedik szövetségi kapitányként, bár a román válogatottnak volt már másodedzője.

„Köszönöm a lehetőséget a magyar szövetségnek, amelyet igyekszem minél inkább meghálálni és remélem, hogy hosszú távon működhetünk majd együtt. Számunkra már idén nagyon komoly munka vár, hiszen az Európa Liga mellett az Európa-bajnoki selejtezőn is szeretnénk jól szerepelni és kivívni a továbbjutást. A mostani kupadöntőre azért is el akartam jönni, hogy már most elkezdjek megismerkedni a játékosokkal.”